Kymmensormijärjestelmän ohjeet


Instruction
Ads by Google

Vinkkejä onnistumiseen:

  1. Aseta sormenpääsi sinisille näppäimille kuvan osoittamalla tavalla. Tämä on kymmensormijärjestelmän perusasento. Löydät tämän asennon helposti näppäimistöön katsomattakin. Tunnustele F- ja J- kirjaimissa olevia kohoumia ja aseta etusormesi näiden kirjainten päälle.
  2. Tästä on mahdollista ylettyä kaikkiin näppäimiin. Esimerkiksi ”D”:n päällä oleva sormi painaa myös kirjaimia ”E” ja ”C”. Sormi, joka lepää ”F”:n päällä ylettyy myös kirjaimiin ”R-T-G-B” ja ”V”.
  3. Sitä mukaa kun opit kirjoittamaan, katso tekstikentän alle nähdäksesi mitä sormia tulee käyttää. Älä pelkää virheiden tekemistä – jos virhe tapahtuu, me näytämme sinulle mitä sormea tulee käyttää.
  4. Ensi alkuun opit kirjoittamaan pelkästään kirjaimia. Kun pääset oppituntiin 15 asti, alat kirjoittaa sanoja ja lauseita, jotka tarkoittavat jotakin.
  5. Ymmärrettävien lauseiden kirjoittaminen on hyvin tärkeää menestyksekkään konekirjoituksen kannalta! Voit helposti muodostaa omat oppituntisi tunnista 15 eteenpäin, kopioimalla tekstiä mistä tahansa tiedostosta tai nettisivulta. Teksti liitetään valkoiseen tekstikenttään (voit kopioda ja liittää tekstin valitsemalla sen ja klikkaamalla hiiren oikeanpuoleista nappia)
  6. Hyvän konekirjoittajan kaksi seurattavaa taitoa ovat nopeus ja tarkkuus. Näitä kannattaa testata ajoittain harjoittelun edetessä.
Ads by Google